Как да се мотивираме да спортуваме

Пет стъпки за мотивация да спортуваме

как да влезем във форма

Случва ви се да пропуснете спорта? Няма значение. Сега това ще се промени. Предлагаме ви пет прости трика, с които да се мотивирате.

Много е лесно човек да се демотивира и да предпочете да се излежава вкъщи, вместо да отскочи за една бърза тренировка. Ето как можете да превъзмогнете мързела си и да се превърнете в любител на фитнеса.

1. Бъдете реалисти

Ако обичате да прекарвате вечерите си на дивана вкъщи, не бива да се хвърляте да правите нощни маратони. Изградете реалистичен фитнес план. Започнете с един или два дни през седмицата, за да се активизирате. Ако се опитате да се надскочите в началото, шансът да се откажете бързо е доста голям.

2. Удоволствието е А и Б

Много хора се подчиняват на мотото, че спортът е убийствен. Движението обаче е точно обратното и е изключително важно за здравето на човека. Най-важното е да откриете подходящия за вас спорт, който ви носи радост. Не става дума да се впускате в състезания от ранна утрин, а да направите нещо хубаво за тялото си и удоволствието определено трябва да присъства. Ако обичате да танцувате, може би е добре да се насочите към зумба или народни танци, вместо да се мъчите с джогинг.

3. Намерете си партньор за тренировки
Ако сте дует в спорта, не само ще ви бъде двойно по-забавно, но и можете да се мотивирате един друг. Всеки, който е намерил подходящия партньор за спорт е една идея по-близо до целта да бъде постоянно активен.

4. По дрехите посрещат…

Ако вече веднъж сте имали удобно облекло за спорт, знаете много добре какво е усещането да се мушнете в тениската и клина и веднага ви се приисква да се впуснете в спортните занимания. Щом един път се облечете удобно и така че да се харесвате, ще ви е много по-лесно да потичате в парка или да отскочите до фитнеса.

5. Споделяйте успехите

Не става дума за селфи след тренировка, което да пускаш в социалните мрежи. Но можете да се мотивирате със сродните си души по отношение на спорта. Достатъчно е да разкажете на приятели или колеги колко добре се чувствате. Често така възникват спонтанни разговори и хората несъзнателно се мотивират едни други. А и когато разказвате сами за успехите, имате още повече желание да продължавате.

Източник: dir.bg
Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*