8 начина да влезем във перфектна форма

8 прости стъпки за перфектна форма

как да влезем във форма

Ето няколко съвета как да развием мускулатурата си:

1. Силовите упражнения трябва да се превърнат в част от редовните ви тренировки

Силовите тренировки ще ви накарат да се почувствате и да изглеждате по-добре. С този вид упражнения развивате мускулите и предотвратявате загубата на мускулна маса. Когато става въпрос за силови тренировки, трябва да сте много внимателни, тъй като е важно да не се прекалява с тях. Не вдигайте прекалено големи тежести – това е особено важно за здравето на жените. Запомнете, че целта ви е да стегнете тялото си, а не да заприличате на културист.

2. Натоварващи упражнения

Йогата, ходенето и други натоварващи упражнения от този тип също могат да ви помогнат да натрупате мускулна маса. Такива тренировки помагат за здравето на костите и намаляват риска от остеопороза, а и с тях може да изградите чиста мускулатура. Тези упражнения ще ви направят по-гъвкави и силни.

3. Първо кардио – после тежести

Ако някога сте се опитвали да сваляте излишни килограми, сигурно знаете, че специалистите препоръчват да започвате първо със силовите упражнения и да завършите тренировката с кардио. Ако обаче целта ви е да натрупате мускулна маса, трябва да правите точно обратното – първо кардио, после тежести.
4. Добавете богати на протеин храни в дневното меню

За да развивате мускулите си, когато тренирате, протеинът трябва да се превърне в най-добрия ви приятел. Включвайте протеини във всяко хранене. Протеините са храна за мускулите. Включете в менюто си пълнозърнести храни, зеленчуци, бобени храни, яйца, семена и ядки – това са едни от най-добрите източници на протеин.

5. Консумирайте храни, които са богати на калций

Храните, които са богати на калций, ще ви помогнат да изградите и да възстановите мускулите си след тренировка, а и са много полезни за здравината на костите и ставите. Всички знаем, че млякото е един от най-добрите източници на калций. Помислете обаче да включите в менюто си храни като спанак, бадемово мляко, тофу, соево мляко, семена и ядки.

6. Приемайте достатъчно количество вода

Сигурно ви е писнало да четете за добрата хидратация във всяка статия, свързана със здравословен начин на живот и спорт. Обаче си е вярно – водата е важна. Ако искате да отслабнете, да развиете мускулатурата си или просто да подобрите цялостното си здравословно състояние, трябва да сте хидратирани. Това означава, че е необходимо да консумирате около 7-8 чаши вода дневно. Вода, а не кафе, сокове или чай!
7. Яжте веднага след тренировка

Храненето веднага след тренировка ще ви помогне да развиете мускулите си и да се чувствате енергични през целия ден. След упражненията във фитнеса се насочете към богати на протеини и въглехидрати храни – като твърдо сварени яйца, ядки или тиквени семки. Ако тренирате у дома, може да заложите и на извара. Избягвайте консумацията на енергийни блокчета – с тях само ще увеличите броя на калории, които приемате, няма да ви помогнат за мускулите.

8. Спете достатъчно

Сънят е здраве! Спането помага за цялостното ви здравословно състояние, но и ще ви помогне да развиете мускулите си. Когато спим, мускулите ни се възстановяват. Ако не спим достатъчно, мускулите няма да имат необходимото време. Трябват ви поне 7 часа сън всяка нощ.

И запомнете – фантастичните резултати не се постигат само за една нощ. Спортувайте редовно, яжте здравословно, пийте достатъчно вода, взимайте необходимата си доза сън и скоро ще видите резултатите.
Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*