Санторини – Перлата на гръцките острови

Санторини, пътуване, Гърция

Санторини е наричан перлата на гръцките острови, може би това е най разпознаваемия остров по целия свят: многобройни скали се издигат от калдера, покрити с малки бели сгради. В Санторини може да видите заслепяващи панорами, романтични залези и вулканични пясъчни плажове. Едва ли е изненада за някого, че островът е топ дестинация за туристите.
Уникалността на тази дестинация, привлича 1,5 милиона туристи годишно.
Ето всичко, което трябва да знаете, ако планирате да се присъедините към тази група.

Част от островната група „Циклади“, Санторини (официално известна като Тира, обхваща вулканичните острови, които се намират в орбита на Санторини).

Преди хиляди години колосалното вулканично изригване накара центъра на Стролили да потъне, оставяйки кратер по средата, а отстрани извисяващи се скали, като източната страна днес е пейзажът на Санторини.

Много от плажовете на острова са покрити с черен пясък, като на южния бряг има редица плажове, известни със своя многоцветен пясък – Red Beach, който е любим на туристите.

Във вътрешността на острова има безброй лозя и традиционни села, които ви позволяват да надникнете отвъд туристическия шум. Направете спирка в Пиргос за да усетите страхотните традиционни ястия и обиколете очарователните улички.

Също така, може да се насладите на романтични разходки, дегустация на местно вино, плуване в тюркоазените води и запознаване с местната история.
Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*