Цените на имотите падат през 2019г.

цените- на имотите- изкуствено- завишени

През 2018 г. на българския пазар на жилища ще настъпи своеобразен пик, а след това броят на сделките ще намалее и ще спре ръстът на цените. Това е прогнозата в два анализа на имотния пазар – на най-голямата агенция в страната “Адрес” и на “Арко риъл естейт”.
Като се очаква през 2019 година цените на имотите значително да паднат, прогнозират икономисти.
Качествени имоти на пазара има все по-малко, но добрата новина е, че ще излизат все повече нови сгради. Това казаха брокери от голяма агенция от бранша пред телевизия ”Блумбърг”. Все още сме в пазар, при който търсенето на имоти превишава предлагането. Ипотечните кредити продължават да са на ниски нива, така че това се запазва като тенденция до края на годината и нашата прогноза. Купувачите са доста по-взискателни към това, което купуват. Те са все по-взискателни и към консултанта, който ги представлява.

„Очакваме цените на имотите да започнат да намаляват, защото се строят много нови жилищни сгради. През следващите две години ще излязат над 1000 жилищни единици на пазара. Това ще доведе до обръщане на пазара. В момента сме в пазар на продавача. Когато се насити, през следващите две години, ще се стигне до урегулиране от гледна точка на интереса на купувачите и цените ще паднат с 15-20 процента „, смятат брокерите.
Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*