Топ 10 на най-романтичните места в Европа

Venice

Търсите специално място, на което да отпразнувате любовта си? Или обмисляте първото си пътуване заедно като двойка?
Без значение какви са вашите мотиви, Европа има многобройни романтични места, които можете да посетите. Ето списък на първите десет места, където любовта винаги витае във въздуха.
1. Венеция, Италия
Venice
Очевидно, Венеция е идеалното място за двойки търсещи любов, особено ако я посетите през февруари, по време на известния Карнавал или през есента, без да има купища от туристи. Най-добрият начин да усетите атмосферата е като се разхождате из града и в някакъв момент да се изгубите по тесните му улички и по малките канали. Когато сте във Венеция с партньора си, извлечете максимума от една от романтичните легенди на града: вземете гондол и се целунете под моста на въздишките при залез слънце, за да си гарантирате вечна любов.

2. Мон Сен Мишел, Франция

mont_saint-michel
Мон Сен Мишел е островна община в Нормандия, разположена само на 600 метра от континента. В продължение на векове тя е заслонявала поклонници, които са използвали пътя, открит само при отлив, за да стигнат до абатството в Мон Сен Мишел. Посетете го вечер и се разходете из изоставените улици на острова, като слушате виковете на чайките и шумът от морето, който се плиска в скалите. Островът ще ви даде уникално усещане за усамотение и хармония, които ще останат с вас дълго време, след като го напуснете.

 
3. Санторини, Гърция

santorini
Всеки малък ъгъл на този гръцки остров е изпълнен с нежност и романтика, така че не е изненада, че се е превърнала в една от най-популярните дестинации за сватба и меден месец. Кристално синьо море и скали с бели къщички са основните пейзажи на двата основни града на остров Санторини – Фира и Оя. Невероятното крайбрежие е резултат от изригването на минойския вулкан преди 3 600 години.

4. Прага, Чешката република

prague
Най-голямата мистерия на този свят е любовта, мистерия която може да изпитате именно в Прага, защото градът известен със своята мистериозност. През пролетта градът разкрива своята романтична душа в най-голяма степен. За да я почувствате, отиде в Парк Петрин, разходете се сред цъфтящи черешови дървета с любимия човек. След това се разходете покрай музея „Франц Кафка“ към река Вълтава и когато стигнете брега, се насладете на невероятно красивата гледка от любовната игра на белите лебеди.

5. Брюж, Белгия

bruges
Брюж често е наричан „средновековна приказка“ – с много върбови дървета, стари мостове и елегантни сгради, това наистина е едно приказно място. Най-добрият начин да разгледате града е по вода. Екскурзия с лодка Ви дава възможност да видите много малки и очарователни детайли, които иначе биха останали скрити. Когато слънцето залезе, се разходете по „Groenerei“ – „зеления канал“. Звукът на собствените ви стъпки в празните калдъръмени улички ще ви накара да почувствате, че този великолепен средновековен свят принадлежи само на двамата ви.
6. Санкт Петербург, Русия

saint_petersburg
Санкт Петербург, бившата столица на Русия, често се нарича Венеция на севера поради многобройните си канали и императорски дворци. И точно като италианската Венеция, Санкт Петербург е един от малкото градове, които неизбежно ще запленят сърцето ви. Известен е с издигащите се мостове по река Нева, които позволяват на големите кораби да влязат в Балтийско море. Освен да се възхищавате на мостовете, не забравяйте да стигнете до върха на катедралата Свети Исаак, за да се насладите на чудесната панорама на града и да се разхождате по бреговете на Нева по време на Белите нощи през лятото.

7. Халщат, Австрия

hallstatt
Скритото бижу на Алпите, Халщат е малко австрийско селище, разположено в западната част на езерото Халщат. Неговите къщи и алеи от 16-ти век, заедно с живописната природа, го правят уютно и спокойно място за престой с любимия ви човек. Ако водите активен начин на живот, можете се възползвате от пешеходен туризъм, планинско колоездене, катерене или каране на кану каяк. Във всеки случай, безкрайна красота и постоянно усещане за чудо са гарантирани както през зимата, така и през лятото.

8. Замъкът Нойшванщайн, Германия

germany
Замъкът Нойшванщайн е архитектурно чудо, създаден е от лудия крал Лудвиг от Бавария в чест на световноизвестния композитор Ричард Вагнер. И все пак това е далеч повече от очарователна сграда: това е истински парадокс, тъй като замъкът е построен през 19 век, във време, когато замъците вече нямат стратегически или отбранителни цели.
Наистина ли имате нужда от повече аргументи, за да посетите това място? Тук е последният: този невероятен замък, с приказния си вид, е вдъхновение за известното лого на Уолт Дисни!

9. Полетата от лалета, Холандия

holand
Букет цветя се е превърнал в клише, но какво ще кажете за цветно поле? Отидете до Холандия в средата на април, за да видите страната в ярки цветове. Най-популярното място, където можете да се насладите на много различни видове цъфтящи лалета, е Keukenhof, който е само на 30 минути път с кола от Амстердам. Въпреки това, ако искате да видите истинската природна красота, вземете влак или велосипед под наем, за да се насладите на прекрасната гледка от пъстри полета засети с лалета в селските райони.
10. Кейп Рока, Португалия

portugal
Това е мястото, което изглежда, че е на края на света – нос Рока. Това е най-западната точка на континентална Европа с невероятна гледка към Атлантическия океан. Ако стоите там, държите ръцете си, ще бъде момент, който ще остане във вашите сърца завинаги. Cape Roca се намира в град Синтра – община, известна с многобройните си романтични архитектурни обекти от 19-ти век, както и португалското литературно наследство.

Десетте места, споменати в статията, са само някои от многото очарователни и романтични места в Европа. Къде бихте отишли с вашата половинка? Споделете вашите идеи в коментар по-долу!
Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*