Титанът на бокса – Антъни Джошуа

Антъни Джошуа победи

Антъни Джошуа победи с единодушно съдийско решение Джоузеф Паркър пред 78 000 зрители на стадион „Мунисипалити“ в Кардиф в дългоочаквания дуел за обединяване на три от четирите световни титли в тежка категория съобщават от Sportal.bg.
Двама от съдиите отсъдиха 118-110 в полза на британеца, а третият – 119:109 в полза на AJ, който вече е шампион на Международната боксова федерация, Световната боксова асоциация и Световната боксова организация. Именно последният колан бе отнет от актива на Паркър, докато Дионтей Уайлдър е шампион на Световния боксов съвет и вероятно в края на годината ще проведе дуел с Джошуа за статута на безспорен крал на дивизията. Устатият американец обаче не присъства в Кардиф, защото искаше да има гарантирано място на ринга след края на двубоя, което не му бе обещано от промоутъра на AJ Еди Хърн.

Фенове в социалните мрежи и някои специалисти в международни телевизии, излъчващи двубоя, пък останаха разочаровани и раздразнени от поведението на съдията на стола, който е бил, по тяхно мнение, прекалено предпазлив и ненужно е спирал размени на удари от близка дистанция между двамата боксьори.

Въпреки че претенденти практически не съществуват в този двубой (или по-скоро и двамата са еднакво шампиони и претенденти), Джоузеф Паркър излезе първи на ринга под звуците първо на традиционна новозеландска музика, а после и на хита „Can’t be touched“ на бившия знаменит шампион в няколко категории Рой Джоунс-младши.

Джошуа пък бе избрал класиката на Queen „Another one bite’s the dust и (преди това пък звучеше „Sweet Caroline“ на Neli Diamond), a отново инициалите му AJ горяха около ринга, като той отново стъпи на площадка и бе съпроводен с огнени залпове, както беше срещу Владимир Кличко и Карлос Такам.
Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*