Русия отвръща на дипломатическия удар

Скандала Скрипал не стихва

skandal-skripal-rusia

Русия освободи 59 дипломати от 23 държави в петък и заяви, че си запазва правото да предприеме действия срещу други четири нации, поради влошените отношения със Запада заради отравянето на бивш руски шпионин и дъщеря му във Великобритания.

Ден по-рано Москва разпореди експулсирането на 60 американски дипломати и закриването на консулството на САЩ в Санкт Петербург – вторият руски град, в отговор на най-голямото изхвърляне на дипломати от Студената война насам.

Русия вече предприе и ответни мерки срещу Великобритания за експулсирането на 23 дипломати.

Говорител на британското външно министерство не каза колко британски дипломати ще бъдат засегнати, но заяви, че Русия явно нарушила международното право с отравянето на бившия шпионин.

Случилото се в Южна Англия обедини голяма част от Запада в предприемането на действия срещу, враждебната политика на президента Владимир Путин.

Русия отхвърля обвинението на Великобритания, че стои зад атаката, и твърди, че това е сложен западен заговор, който цели да саботира отношенията между Изтока и Запада и да изолира Москва.

Болницата, в която се лекуват бащата и дъщерята съобщи, че състоянието на Юлия Скрипал се подобрява, след като прекара три седмици в критично състояние.
Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*