Как да бъдем успешни в живота

Техники за успех

как да постигнем успех в живота

1. Определете вашате страст.. Преди да постигнете успех, ще трябва да определите какво означава успеха за вас. Макар да отнема години, за да осъзнаете какво искате да направите с живота си, идентифицирането на вашата страст, интереси и ценности ще ви помогне да поставите цели и да дадете на живота си смисъл. Ако имате затруднения при идентифицирането на тези неща, помолете приятел или член на семейството да ви помогне. Запитайте се следните въпроси:
Какво искате да бъде наследството ви?
Как бихте искали да бъдете запомнени от другите?
Как искате да направите вашата общност по-добро място?
Какви са някои от любимите теми от живота ви? Например, помислете за предмети, за които се радвахте да учите в училище. Попитайте защо сте ги харесали?
Например, може би сте обичали музиката. Помислете, защо е така, защото сте обичали музиката или защото сте обичали да работите с голяма група за обща цел?
2. Направете списък на целите си и какво можете да направите, за да ги постигнете. Уверете се, че сте отговорили както на краткосрочните, така и на дългосрочните цели; опитайте се да не мислите за финансовите и кариерни цели, а помислете за взаимоотношенията, лични цели за подобряване на себе си, неща, които бихте искали да преживеете, или неща, които искате да научите. Изгответе график, за постигането на всяка една цел.
Задайте си SMART цели; цели, които са специфични, измерими, постижими, подходящи и обвързани с времето.
3.Живейте целенасочено. За да постигнете мечтите си и да бъдете лицето, което искате, ще трябва да започнете да обръщате внимание на действията си. Запитайте се: „Това, което правя, ще ме заведе ли към мястото, където искам да бъда в живота?“
Ако сте постоянно отегчени, мечтаете за бъдещето или миналото или броите минутите, докато денят свърши, вероятно това е, защото се чувствате несвързани с това, което правите.
Ценете времето си. Опитайте се да прекарате свободното си време, като правите неща, които ви харесват, а не губите време. Например, вместо да прекарате вашите уикенди, гледайки телевизия, ги прекарвайте в любимите си хобита или прекарайте времето си с близки приятели.
Имайте предвид, че е много добре да прекарате известно време без да правите нищо и просто да помързелувате. Това всъщност може да помогне да развихрите вашето въображение и самосъзнание. Стремете се да постигнете баланс между правенето на нещата, които искате да направите, и ежедневните си дейности. „.
Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*