Амазон е получила нов патент за безпилотни самолети, които могат да реагират на гласове и жестове.

дронове

Концепцията е част от целта на Amazon да развие флот от безпилотни летателни апарати, които могат да доставят пакети за клиенти в рамките на 30 минути или по-малко. Издаден по-рано тази седмица, патентът може да помогне на Amazon да разбере как летящите роботи могат да взаимодействат с клиентите.

В зависимост от жестовете на даден човек – поздравителни палци или гласови команди – дрона може да коригира поведението си, според патента. Машината може да освободи пратката, която носи, да промени курса на полет си, за да избегне сблъсък, да попита хората или да прекрати доставката, пише в патента.

„Хората могат да комуникират с превозното средство, като използват човешки жестове, за да помогнат на дрона по пътя му до мястото на доставка“, се посочва още.

Според патента комуникационната система на дрона ще включва набор от сензори, включително сензор за дълбочина и камери за откриване на видима, инфрачервена и ултравиолетова светлина. Дроновете биха могли да разпознаят жестовете на ръцете и тялото, човешките гласове и движение, като например човек, който се приближава до дрона или се отдалечава от него.

От обявяването на плановете си за разработване на услуга за доставка по въздушен път, Amazon е кандидатствала за няколко амбициозни патента, които включват използването на гигантски дирижабли, за да служат като мобилни летателни складове и проекти за дронове.
Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*